Sunday, 30 July 2017

2nd Year UMT | End ♥

Assalamulaikum and hii 
my timetable  
result dah dapat! alhamdulillah. so, fourth semester tak senang tapi tak extreme susah. tp jeng jugak kepala kekadang. selalu wey mengadu dkt org yg ai sayang betapa payahnya kepala hotak nk terima input. tiap hari ade jee bende nk citer nk habaq tp mujur depa tetap mau dengaq, mau bg semangat T.T

ni list subject ai ambik utk sem 4, ada 3 subject teras (tak boleh tinggai,wajib ambik) dgn 4 subject elektif (boleh pilih ikut minat&hobi)
  • PAL 3000 ; asas keusahawan - subject wajib, lebih kpd flow perniagaan, banyak dapat kerja last minute hatta wkt studyweek pn still dpt kerja. kena alert dgn member kelas lain. sapa nk buat bisnes ada baiknya angpa fokus
#masaksendiri #pilihanpakmaktua #takpenahkeracunan
  • FIS 4703 ; pemprosesan produk akuatik - subject wajib, 4 credit hour! subjek ni pasal ape yg kita boleh buat dgn hasilaut. dr subjek ni, ai belajar buat keropok, satar, burger, fishball, kamaboko, surimi. fun to learn tp stress sama naik! sapa suka masak dan creative boleh la acah masterchef dlm lab. lecturer garang!
  • FIS 3261 ; dinamik populasi - subject wajib, sgt mendalam pasal calculation and statistic. jgn tgl walau 1 lecture pn, kalau tgl cecepat study. plg byk tutorial tp sgt membantu carrymark & usaha berbaloi
  • PAL 3113 ; fizik & masyarakat - subject elektif. HAHAHAHAHA sampai skrg tak caya p ambik fizik! lecturer paling sempoi! "boleh bukak nota, boleh check internet tp tak boleh tanya org sebelah". thankyou azim byk tlg!
#teamlandingport #makjemahs #dapatseafoodsfree
  • FIS 3802 ; ekonomi akuakultur - subject elektif tapi wajib ambik, Dr.Alfian sangat abah abah, byk calculation jgk tp tak berapa nk paham so kena rajin buat latihan. haritu kena p landingport, story dkt (sini)
#teamstayup #teamrabakmata #buatkompleksukan
  • PAL 3201 ; pengenalan perancangan ekonomi - subjek elektif. konsep lbh kurang subjek asas td cuma kelasnya santai. best jgk sbb lebih kpd praktikal. time ai, kami kena buat 1 prototype pembangunan, walau cacarmerba tp menang second place. kalau masuk kelas ni, ang kena alert
  • PAL 3114 - organisma invasif - subjek elektif. lbh kepada binatang atau tumbuhan invasif. apa aku paham, invasif ni lebih kurang mcm org luaq hat mai kawasan org dan dia kadang tu take over kawasan tu sampai jejas org tempatan. pecinta alam boleh la join. every year konsep dia lebih kurang, buat video pasai invasif. 
conclusion yg ai dapat dlm tahun 2 ni, ai baru jumpa rentak study yg sesuai utk ai (which is kena faham dr awal, rajin buat latihan, selalu studygroup), focus more on carrymark (tutorial,quiz,test, no ponteng!), pilih elektif yg membantu (lecturer oky & no final exam). tahun 2 jugak, baru  kenal siapa kawan siapa lawan. alhamdulillah, i found my own bestbuddy 

insyaallah balance lg 2 sem sblm tamatnya zaman degree and less than 1 month before ai start my new journey! *yea!* alhamdulilah, dah jumpa sv dan tittle utk proposal fyp. sv pn dah suruh start with writting proposal and sampling. why? sbb on week 5 dah ada presentation, *prayforwanynaziar*

so gais, aku cuma nk pesan, angpa kalau nk masuk environment baru angpa kena berkawan dgn semua org. be friendly, be nice, behave. angpa jaga diri, insyaallah Allah jaga angpa :) 
end of second year! end of fourth semester! 

Wednesday, 5 July 2017

Salam lebaran ♥

Assalamulaikum 

Tahun ni last minute planning punya konsep. last minute plan balik raya kg, sat kata nk raya Tganu sat kata nk balik Perlis, alih-alih sampai Kedah. last minute baju raya dgn shawl raya siap. last minute rasa nk beraya dgn awak. eh?
 #teamrayaKedah #teamrayaM'sia
Alhamdulillah, masih lengkap dgn famili tercinta. paling suka raya sebab boleh balik perlis. paling suka raya sebab boleh makan laksa, sehari mesti bedal 3/4 mangkuk. paling suka raya sebab boleh dapat duit raya. paling suka raya sebab boleh matching baju dgn awak. eh? 
Selamat hari raya from me 

Rainbow Lucky Charms
 
All Right Reserved To WanyNaziar.Edited By NabilaMedan